Mi az a Mokü Sport?

A MoKü jelentése
Mozgásfejlesztés és Küzdősport

A MoKü célja

Olyan személyre szabott edzés lehetőség, amely mindenki számára biztosítja a megfelelő fejlődést. A foglakozások elsődleges szempontja a gyermekeknél felmerülő mozgásnehézségek fejlesztése.

Kiknek ajánlott a foglalkozás?

4 éves korosztálytól foglalkozom gyerekekkel. Az alapozó mozgásfejlesztés elsősorban azok számára szükséges, akik különböző mozgásproblémákkal küzdenek. A motoros képességek fejlesztése kiemelten fontos szerepet játszik, legyen ez koordináció, kondicionális vagy az ízületi hajlékonyság hiánya. Emellett a kognitív képességek fejlesztése (érzékelés, figyelem, emlékezés és gondolkodási funkciók) és a finommotoros képességek javítása is szerepet kap.

A foglalkozásokat nemcsak azok számára ajánlom, akik mozgásproblémával küzdenek, hanem azoknak is, akik szeretnének a testnevelés órákon, a sportban, illetve a hétköznapi mozgásban jobban teljesíteni.

A mozgásfejlesztés nem csak a kisgyermekek számára, hanem a serdülő és felnőtt korosztálynak is ajánlott. Igény esetén biztosítani tudjuk az eltérő mozgásigényeknek és korosztályoknak megfelelő képzést.

Küzdősport

Sok éves tapasztalatom alapján bátran állíthatom, hogy a karate, mint küzdősport számos területen kapcsolódik az alapozó foglalkozás anyagához, így igény esetén a fejlesztéseket, játszva egy keleti sportot elsajátítva tudjuk megtenni.
A küzdősport jellemfejlesztő tulajdonságokkal is bír, így a karate révén a gyerekek tiszteletet, fegyelmet és kitartást is tanulnak.

Referenciák

  • Baricz Árpád 

"Lelkiismeretes, nyugodt, kreatív - így jellemezhetném Ákost, aki a tavaszi járványhelyzetben segített, hogy kisfiam ne maradjon fejlesztő mozgás nélkül. Szakmai munkáját dicséri, hogy sok színes kellékkel és az óvodások nyelvén is értő edzőként el tudta érni, hogy az egyéni fejlesztéseken kisfiam örömmel és sikereket megélve teljesítse a feladatokat. Egyértelmű és látványos volt az a fejlődés, ami Ákos munkájának volt köszönhető. Csak ajánlani tudom."

  • Dr. Sasvári Anna

"11 éves fiammal az ötödik éve foglalkozik Ákos. A karate a fegyelmet, figyelmet, koncentrációt nagy mértékben javította, és nem utolsó sorban Ákos mellett ez nem csak egy sport, hanem csapatépítés és szellemiség is. Minden tanítványra külön figyel, tudja, ki az, akinél a még határozottabb utasítások, az enyhe dorgálás, és ki az, akinél a hibákra történő felhívás mellett a dicséret a segíti jobban a fejlődést. Ákos nem csak edző, hanem vérbeli pedagógus is, Ő erre a pályára született.Mivel a fiam egyéb problémákkal is küzd, az egyéni mozgásfejlesztés keretében személyre szabott gyakorlatokkal, azok folyamatos felmérésével, a szülőkkel történő rendszeres konzultációval, szükség esetén házi feladattal jelentős eredményeket értünk el. Sokat javult a finommotorika (ez az írásképben is látszik), az állóképesség, a koncentrációs készség és a kitartás is.
Gyermekem mindig nagyon várja mind az egyéni foglalkozásokat, mind a karate edzéseket, számára Ákos jelenléte, szavai, feladatai minden alkalommal pozitív élményt jelentenek.
Kelemen Ákost őszinte szívvel ajánlom mindenkinek, akár "csak a sport", akár a fejlesztés terén. "

  • Krisztina 

"A két éve munka hozzájárult az alábbi eredményekhez: 

-nyitottan áll a számára kihívást jelentő feladatok elé, 

-jól kezeli a versenyhelyzeteket, 

-önbizalom terén fejlődött, mozgás szeretete megnőtt, 

-elkezdett hinni képességeiben, 

-jobb és bal irányokat egyre kevésbé kever. 

Referencia megosztása

Köszönjük, hogy megosztja az oktatóval/edzővel kapcsolatos tapasztalatait!